Mount & Blade Warband İnceleme !


Mount & Blade : Warband

Ortaçağ temalı rol yapma oyunudur.Oyun TÜRK firması TaleWorlds tarafından geliştirilmekte olup Paradox Interactive tarafından 30 Mart 2010 tarihinde Amerika ve Türkiye'de satışa sunulmuştur.
Warband , Mount & Blade için bir genişletme paketidir ve kamuoyuna ilk defa Aralık 2009 da duyurulmuştur.Piyasaya çıktığı ilk 3 ay içerisinde 100.000 den fazla satış rakamına ulaşmıştır.

İÇERİK

-Ortaçağ temalı rol yapma oyunu olan M&B Warband ister at üzerinde ister piyade olarak ok,tırpan,balta,kılıç,kalkan vb. kullanabildiğiniz,fetihler yapabildiğiniz,meydan savaşları yapabildiğiniz,ayrıca savaş içerisinde askerlerinize komutlar verebildiğiniz bir oyundur.Belli başlı bir hikayesi yoktur.Kendi hikayesini yazmak isteyenler oyunu hemen alabilir.İçerisinde 6 adet farklı krallık vardır.İsterseniz kendiniz krallık kurup adlandırabilirsiniz.Krallıkların her birinin mensup olan Lordları farklıdır.Bir lord eğer mensup olduğu ülke kötü duruma düşerse ve ülkenin kralı ile ilişkileri iyi değilse krallıktan ayrılığ diğer krallığa gidebilir.Ayrıca Lordların ailelerinde eğer kızları varsa evlenebilirsiniz.



GRAFİK

-Sistem gereksinimleri düşük,buna rağmen grafikleri iyidir ve her bilgisayarda oynanabilecek bir oyundur.As bayrakları as as diyerek çıkartılmış bir oyun değil.Dünya genelinde türkiyenin adını duyurmayı başarabilen bir oyundur bu yüzden tebrik etmek gerekir.



MODELLEME ve FİZİKLER

-Modellemeyi grafik ile aynı kefeye koymadım çünkü oyundaki zırh modellemeleri gerçeklerle aynıdır,gerçek fizikler kullanılır.Fizikleri aktarmak için usta aktörleri gerçek atlara bindirip yaptıkları hareketleri oyuna aktarırlar.


MODLAR

-Oyunun bin çeşit modu var bu yüzden ayrı bir başlık altında,Lord of the rings , 1. Dünya Savaşı , Selçuklu , Osmanlı , Beylikler , Samuraylar ... Saymakla bitmez , oynamadan da bu oyunu anlayamazsanız , burada ne kadar iyi anlatsam da.Oyunu hemen gidip alın derim.



MÜZİKLER

-Müzikleri kendine has bir oyun,ama gaza getirmiyor.Osmanlı Modu ile birlikte arkada mehter marşı ile birlikte kendinizi gerçek bir yeniçeri,komutan gibi hissedip düşmanlarınızı yerle bir edebilirsiniz.


Oyun hakkındaki görüşlerimi aktardım umarım işinize yaramıştır.Yakın zamanda canlanmaya başlayan Bannerlord gönderileri gerçek ise çıktığı zaman onun da incelemesini yaparız.