Büyük Patlama Nedir ?


   Büyük Patlama (Big Bang) evrenin oluşumu hakkında ortaya atılmış bir teoridir. Fazla söylenecek şey yok ozaman  bunu duyunca insanların merak konusuna gelelim "Büyük patlamadan önce ne vardı ?" Bu soruyu sormak bayağı saçma ve mantıksızdır. Biz insanlar daha büyük patlamanın olduğunu ya da olsa bile o sırada ne olduğunu bilmiyoruz ve sadece teoriler uyduruyoruz. Bunları bilmezken büyük patlamadan önce ne olduğunu bilmeyi düşünmek saçmalıktan ibarettir.


Eeeee internette ne olduğu yazıyor 

İnternette her gördüğümüze inansaydık şuanda Nirvanaya ulaşmıştık güneşin içine girebilirdik :)
Şaka bir yana internette böyle saçma sapan bilgiler veren insanlara inanıp kafanızı boşuna yorarsınız. Zaten evrenin nasıl oluştuğunu çok kafaya takmak dinimizce günahtır, boş yere günaha girersiniz.


Evrenin oluşumunu düşünmek yerine uzay ile ilgili daha farklı şeyler araştırın. Örneğin galaksiler Samanyolu Galaksisi (Milkyway Galaxy) nden başka yüzlerce galaksi keşfettiğimizi biliyormuydunuz. Hadi bilseniz bile biz daha yüzlerce galaksi keşfetmişiz evrenin nasıl oluştuğunu veya evren oluşmadan önce ne olduğunu mu bileceğiz. Yinede çok merak ediyorsanız büyük patlama sonrası evrende neler oluştuğunu anlatan şu resime bi göz atın derim.


   Bir şey anlamadınız değil mi :) Ben de anlamadım. Anlayabildiyseniz astronomsunuzdur zaten.
Sonuna ben anlayabildim anlayamayanlar için söyleyeyim. 15 bilyon yıl sonra galaksilerin oluşumu tamamlanmış ve insan oluşmuştur. Fakat biz Müslümanlar insanların büyük patlama ile oluşmadığını cennette topraktan yapıldığını ve bu kişinin Hz. Adem (a.s) olduğunu biliyoruz.

Daha Güneş Sisteminin dışına çıkamamışız hatta daha uranüse neptüne uydu yollayamamışız bizim ne haddimize evrenin oluşumunu ve öncesini düşünmek.