This War of Mine İnceleme !


This War of Mine


This War of Mine 2014 yapımı savaşta hayatta kalma oyunudur.11 bit studios tarafından yapılmıştır.Oyun 1992-96 arasında gerçekleşen Bosna Savaşı sırasındaki Saraybosna kuşatmasından esinlenilmiştir.Oyunda müslüman unsurlar bulunmaz.Savaş mağdurları hristiyan olarak gösterilir.Çoğu savaş oyununun aksine savaşın sivil tarafı gösterilmiştir.Bir grup sivili kontrol ederek hayatta kalmaya çalışırsınız.




İÇERİK


-Oyunda savaş sırasındaki sivil bir grubu canlandırıyorsunuz.Erzak sıkıntınız oldugu için geceleri başka evlere gidiyorsunuz.Ancak silahlı da olabilirler silahsız da.Karakterleriniz yaralanırsa ya da grup arkadaşları ölürse psikolojileri bozulur,farklı bir başlıkta inceleyeceğim bunu uzatmaya gerek yok.Evlere gidip eşyalarını çalıyorsunuz , ama çaldıgınız insanların da yiyeceğe ve hayatta kalmaya ihtiyaçları var , onlardan çalabilecek kadar zalim misiniz?





GRAFİK


-Oyun 2D gibi bir platform oyunu fakat 3D gibi de , en iyisi 2.5D diyip kapatalım,oyunun en düşük grafikleri ile en yüksek grafikleri arasındaki fark çok fazla değil.


KARAKTER PSİKOLOJİLERİ


-Oyundaki karakter psikolojileri çok iyi işlenmiş,bir grup arkadaşınız öldügünde diğerleri üzülmeye başlıyorlar, eğer ilerlerse depresyona kadar gidiyor ve sonunda sığınağı terk ediyor ama gece bir içki içirip depresyonu unutturabilirsin fakat 2 gün boyunca sarhoş kalacaktır.


MÜZİKLER


-Müzikleri genellikle hüzün ağırlıklıdır ve atmosferi çok iyi yansıtırlar hareketli hiçbir müzik yok,hepsi uzun aralıklarla çalınan tek notalar,tabii ki dinlerken yazıyorum , ne demek kafadan atıyorum.