Uzayın Efendileri: Kara Delikler



Kara Delikler insanoğlunun en az bilgi sahibi olduğu uzay yaratıklarıdır. Bu devasa uzay yaratıkları çekim alanına giren her şeyi aklınıza gelebilecek her şeyi Olay Ufku denilen merkezine çeker. Bir
ışık demeti bile karadeliğin gücüne karşı koyamaz ve hızla içine çekilir.

 
    Bir Karadeliğin Olay Ufku
İlgili resim



Peki bu devasa yaratıklar nasıl oluşuyor ?

Aslında Kara Deliklerin bir çok oluşma yöntemi var bunlardan bir kaç tanesini size açıklayayim.

⧫ Bir Yıldızın yakıtının bitmesiyle ve Süper Nova patlaması ile dış kabuğunu uzaya püskürtüp çekirdeğinin kendi içine çökmesi ile oluşur.

⧫ Uzayda Nebula denen gaz bulutlarının kütle çekim kuvvetiyle bir araya getirilmesiyle oluşur.


Güneş Kara Delik Olacak mı ?
Korkmanıza gerek yok Güneş'in yakıtı bittiğinde kara delik olmayacak. Çünkü Güneş karadelik olmak için yetersiz kütleye sahip. Fakat Güneş'in yakıtı bitince karadelik olmasa bile dünyaya artık ısı ve ışık yayamayacağı için dünya 1-2 hafta içinde pert olur.


Bir İnsan Karadeliğin Çekim Alanına Girerse Ne Olur ?
Yavaş yavaş boyu uzar ve o kişi için zaman yavaşlar. Karadeliğe yaklaştıkça sanki uzay ona küçülüyormuş gibi görünür ve acılar içinde parçalarına ayrılarak yok olur.


İki Karadelik Birbirlerini Çekerse Ne Olur ?
Cevap çok basit aslında. Hangisinin kütlesi daha fazlaysa o diğerini yutar.
Siz sormadan söyleyeyim iki karadeliğin kütlesinin aynı olmasının imkanı yok denecek kadar azdır.
Bunu oldu kabul edelim olan şey birbirinin etrafında dönen iki karadeliktir. Yakıtları bitene kadar etraflarında döneceklerdir.

Tabii ki Her Şeyi Hiç Şüphesiz Allah (c.c) Yaratmıştır. Ben Sadece Karadeliklerin Uzaydaki En Güçlü Varlıklar Olduklarını Düşündüğüm İçin Uzayın Efendileri Dedim Lütfen Yanlış Anlamayın. Düşüncelerinizi Belirtmeyi Unutmayın.