Don't Starve Genel Rehber!

don't starve together wallpaper ile ilgili görsel sonucu

DON'T STARVE TOGETHER


Herkese merhaba bu yayınımızda sizlere Don't Starve Hakkında Genel Bilgi Sunuyoryuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öldüğümüzde nasıl canlanacağımızı anlatacağım. Don't Starve'da öldüğümüzde yeniden canlanmanın 5 tane yolu vardır.



Bunlardan birincisi haritanızda 2 adet bulunan Touch Stone dur. bu taşlar haritanın rastgele bir yerinde olur ve çevresinde 4 Pig Head ve zemininde de tahta kaplama vardır. Bu taşları etkinleştirmek için üzerine gelip tıklayarak etkinleştirmeniz mümkündür. Yanlardaki Pig Head leri ise hammer ile kırarak zırh vb. yapabilirsiniz. Tahta zemini ise tırmık ile söküp dekorasyon amaçlı kullanabilirsiniz. Ayrıca burada yeniden doğduğunuzda size 2 adet taş 2 adet mermer ve 1 adet ruh verir. Benim tavsiyem bu taşların yanına birer çanta koymanız ve çantaya kışın ölebilirseniz donmamak için malzeme yada farklı diğer ihtiyacınız olacağınızı düşündüğünüz şeyleri koymanızdır.

Bir diğer canlanma yöntemimiz ise Meat Effigy ismindeki bize hayata döndüren büsttür. Bu büstü yapmak için 4 tane pişmiş et , 4 adet tahta ve 4 adet de sakal gerekir. Sakalları eğer Wilson karakterini almadıysanız akıl sağlığınızı düşürüp bir tavşanı siyah bir halde iken öldürürseniz size %20 ihtimalle sakal verecektir.



Bu büstü Prestihatitator da yapmanız gerekir onuda yapmanız için 4 adet tavşan yakalamalı 4 adet tahta ve 1 adet Top Hat kullanmalısınız.





Ayrıca önemli olan bir şey daha var bu büstü yaparsanız maksimum canınız 30 düşer . Eğer DS Together oynuyorsanız kendinize bir şırınga basarak maksimum canınızı yükseltebilirsiniz fakat normal oyun modunda canlanana kadar böyle bir şansınız olmaz. Tek şansınız Deconsturuction Staff isimli asayı kullanmaktır ki bu asayı yapmak çok zahmetli bir iştir. Önerim bu büstten eğer etkinleştirdiğiniz Touch Stone larınızdan kalmadıysa 1 adet yapmanızdır fazlası canınızı ciddi anlamda düşürebilir.


Bir diğer yöntem ise Life Giving Amulet tir. Bu zırhı yapmak için gene bir Prestihatitator yapmamız gerekecektir. Ardından da 3 adet altın , 2 adet ruh ve 1 tane kırmızı mücevhere ihtiyacımız vardır.





Peki nedir bu Life Giving Amulet ? Bu eşya daha çok canınız düşük olduğunda kullanabileceğiniz bir şeydir 30 saniyede bir 5 açlığınızdan alarak 5 canınıza katar ayrıca her dakikada 2 akıl sağlığı kazandırır. Ayrıca eğer bu zırh üzerinizde iken ölürseniz yeniden doğabilirsiniz.


Diğer yöntemimiz ise DS Togetherda olan bir yeniden doğma şeklidir fakat bundan önce bir şeye daha değineceğim oda DST da Touch Stone ları etkinleştirememenizdir. Öldüğünüzde hayalet olursunuz ve gidip bu Touch Stone ları bularak içine girerseniz canlanabilirsiniz. Birde eğer DST da şırıngaları çokca yapabiliyorsanız Meat Effigy leri bolca yapıp şırıngaları kullanabilirsiniz. Şimdi Teltale Heart dan bahsedelim bunu yapay bir kalp olarak düşünebilirsiniz arkadaşınız öldüğü zaman ona bu yapay kalbi verdiğinizde yeniden canlanacaktır. Fakat bu kalbi verdiğiniz kişinin maksimum canı düşecektir. Ayrıca sizde bu kalbi yaparsanız 40 canınızı bu kalp için harcamak zorunda kalırsınız. 




Kullandığınız kişinin maksimum canını yükseltmek için bir şırınga yapmanız gerekir. Bu şırıngayı yukardada belirttiğim gibi Meat Effigy yaptığınızda da kullanabilirsiniz.




Son yeniden doğmanızı sağlayacak eşya ise DS Shipwrecked DLC sinde gelen Life Jacket dır. Life Jacket ı yapmak için gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz.




Peki Life Jacked ne işe yarar ? Life Jacked eğer tekneniz batarsa sizin boğulmamanızı sağlar. Ancak bir süre boyunca karaya çıkamazsanız ve ekranınız siyahlaşmaya başlar ve en sonunda bilincinizi kaybederseniz sizi en yakın sahile sürükleyecektir ve hayatta kalmanızı sağlayacaktır. Yani Life Jacked tam anlamıyla yeniden doğma kategorisine girmez fakat sizin kurtulmanızı sağlar.


Benim yeniden doğma ile ilgili anlatacaklarım bu kadar. Eğer sizlere bilmediğiniz bir şeyi öğrenme fırsatı sunduysam ne mutlu bana. Yazmamı istediğiniz konuları ve merak ettiğiniz soruları yorumlarda belirtirseniz sevinirim. Yorum bırakmayı unutmayın, yayınlarımızı takip etmeye devam edin. Esen kalın...




Don't Starve Rehber : Kelebekler


Herkese merhaba bu yayınımızda sizlere Don't Starve'da kelebekleri anlatacağım. Kelebekler çiçeklerin etrafında dolaşan yaratıklardır. Peki kelebekler ne işe yarar ? Sadece dolanırlar mı ? Yoksa işe yaradıkları bir konu var mıdır ? Tabiki de vardır. Kelebekleri bir ağ yardımıyla yakalarsanız yere çiçek olarak dikebilirsiniz . Bu ne işe yarar diye soracaksanız bu işlemi arı kovanlarının etrafında yaparsanız kovanınızdaki verimin arttığına şahit olacaksınız. Bir ağın nasıl yapıldığını aşağıda görebilirsiniz.






Kelebekler bunun dışında öldürüldüğünde yenilebilen yaratıklardır. Kelebeklerin belli bir hareket etme stilleri vardır. Arada bir oldukları yerde dönüp dolaşırlar. Böyle bir durumda elinizdeki aletle yada direk yumruğunuzu kullanarak - Ctrl tuşuna basılı tutarak vurmak istediğiniz yaratığa tıklarsanız yumruk atmış olursunuz - bir kelebeğe saldırırsanız ölmesini sağlar ve yiyebilirsiniz. Kelebek kanatlarını direkt olarak yediğinizde size 10 açlık ve 8 sağlık verir .








Ayrıca bu kelebek kanatları ile yemekte yapabilirsiniz ! Evet yanlış duymadınız crock pot içindede işlevi olan bu mucize besin ile bir özel yemekte yapabilirsiniz. O özel yemeğe geçmeden birkaç görevini daha anlatayım domuzlara kelebek kanatlarını verdiğimizde bize gübre verirler. Gübreyi tarla yapmakta diktiğiniz gübre isteyen şeylerde kullanabilirsiniz.(böğürtlen çalısı , ot çalısı gibi ) Bir şeyi daha ekleyeyim kelebekleri her öldürdüğünüzde kelebek kanadı çıkmaz %2 şans ile "Tereyağı" da çıkabilir. Peki bu tereyağı ne işe yarar tereyağı mucizevidir. (Butterfly ingizlizcesini düşündüğümüzde butter olan tereyağı kelimesi ve fly kelimesinin birleşiminden uçan tereyağ gibi olur ve oyunda böyle bir komiklik yapmış tereyağ düşüyor kelebeklerden işte anlayın) Tereyağına geçmeden hemen size şu kelebek kanatlı yemekten bahsedeyim.






PART II