Adele Renault;Yumurtadan Gökyüzüne!


Belçikalı ressam Adele Renault'un gerçekçi güvercin tabloları görülmeye değer. 



2013 yazında, Sanatçı George Keaton ve fotoğrafçı Mariah Naella nişan hazırlıkları yaptıkları sırada görünüşte önemsiz görünen ama sonrasında hayatlarını etkileyecek dramatik bir keşif yaptılar. Evin eski penceleri ile uğraşan tamirciler mutfak tezgahının üzerine bir şey bırakmıştı - küçük bir yumurta.


İşçiler pencereyi sabitlerken bir güvercin yuvası yıkılmış ve içinden bu yumurtayı kurtarmaya çalışmışlar. Çift yumurtayı gördükten dakikalar sonra gözlerine inanamamış yumurta gözlerinin önünde çatlamaya başlamış ve içinden yavru güvercin çıkmaya başlamış. Çift yavru güvercini beslemek için şırınga almış. Ve daha sonra çift bu yavruyu hayatta tutabilmek için uğraşmışlar. 
İki ay sonra bir tavsiye üzerine onu doğal yaşama bırakmak istediler fakat güvercinin evden ayrılmak gibi bir düşüncesi yoktu ki pencere ve kapı açık olsada bir yere gitmiyordu. Pencere açık istediği an dışarı çıkmakta özgür.


Güvercin artık ailenin bir parçası oldu. Aile günlük maceraları instagram üzerinden paylaşıyor. Güvercinde epey bir ünlenmişe benziyor.

    (..)


İnstagram aracılığıyla rastgele bu hikayeyi öğrenen Belçikalı ressam Adele Renault bu hikayeyi çok gerçekçi tabloları ile ölümsüzleştirdi.